Crematie plechtigheid

Wanneer de overledene om welke reden dan ook niet wil worden begraven, kan worden gekozen voor een crematie. Uitvaartverzorging Utrecht helpt u bij het regelen van een crematie voor uw dierbare.

Een sfeervolle crematie in Utrecht

Bij een crematie vindt de uitvaartceremonie in zijn geheel in een crematorium plaats. Crematoria beschikken meestal over verschillende aula’s waar de plechtigheid kan plaatsvinden. De kist van de overledene staat hierbij voor of op een luik, waardoor hij verdwijnt na afloop van de plechtigheid.

Direct na de uitvaartdienst zakt de kist in een oven, waarin het lichaam wordt verbrand. Familie mag in de meeste gevallen aanschouwen hoe de kist daadwerkelijk verdwijnt. De as blijft na de crematie nog 30 dagen in het crematorium, waarna het wordt overgedragen aan de achterblijvers. De as kan vervolgens worden bewaard in een mooie urn, of worden uitgestrooid op een plek die speciaal was voor de overledene. Ook is het mogelijk de as te laten begraven. Op veel begraafplaatsen zijn tegenwoordig urn-muren waar de urn in kan worden geplaatst, of de as kan worden bijgezet in het graf van een overleden familielid, vriend of vriendin. Een andere bijzondere manier is het verwerken van de as in bijvoorbeeld een schilderij of een sierraad.

Wanneer u de zorgen omtrent een crematie in de regio Utrecht wilt overdragen, zijn wij er voor u. Wij hebben goede contacten met de crematoria in de regio Utrecht en kan er dan ook voor zorgen dat de crematie van uw dierbare geheel naar diens en uw wensen verloopt.