Een waardige begrafenis

Bij een begrafenis komen veel dingen kijken, waarschijnlijk komt er meer op u af dan waar u bij stil wilt staan wanneer u net een dierbare heeft verloren. Of het overlijden nu onverwacht was of niet, er moet veel geregeld worden en er komt veel af op de nabestaanden. Uitvaartverzorging Utrecht neemt u de zorgen uit handen die een begrafenis in Utrecht of omgeving met zich meebrengt.

Wij nemen al uw zorgen uit handen

Veel mensen kiezen ervoor om te worden begraven na hun overlijden. Mocht dit de keuze zijn van uw dierbare, helpen Uitvaartverzorging Utrecht u de begrafenis te regelen. Hierbij komen veel dingen kijken. Was de overledene bijvoorbeeld gelovig? In dat geval vindt de plechtigheid in de meeste gevallen plaats in een kerkgebouw. Wanneer dit niet het geval is, wordt de bijeenkomst vaak georganiseerd in de aula van de begraafplaats. In Utrecht en omgeving hebben wij goed contact met alle begraafplaatsen, wij kunnen de begrafenis dan ook geheel laten plaatsvinden aan de hand van de wensen van de overledene en nabestaanden.

Naast de ceremonie, moet bij een begrafenis ook worden nagedacht over de manier waarop de kist van de plechtigheid naar de begraafplaats wordt vervoerd. Hiervoor beschikken wij over verschillende auto’s en andere vervoermiddelen, die eveneens aan de hand van de wensen van overledene en u als nabestaande tot uw beschikking staan.

Tot slot kunt u er voor kiezen de begrafenis vast te laten leggen op video of dvd. Zo kunt u de beelden van de begrafenis altijd als herinnering oproepen, wanneer u daar behoefte aan heeft.